Oktatási Igazgatóság első levele

Kedves Hallgatónk!

Engedje meg, hogy tájékoztassuk a Pécsi Tudományegyetemen működő elektronikus tanulmányi rendszert érintő változásokról. Az Egyetem vezetésének döntése alapján a jelenleg használt tanulmányi rendszer, az ETR feladatait a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszer veszi át, terveink szerint 2015. november 17-től. A rendszer bevezetésének előkészületei már a tavasz folyamán megkezdődtek, most érkeztünk el oda, hogy a hallgatók, oktatók tájékoztatása és képzése is megkezdődhet.

Az átállás megkönnyítése érdekében célunk, hogy a hallgatókat ellássuk minden szükséges felhasználói információval és oktatási segédlettel. Az új tanulmányi rendszerünk, a NEPTUN kezelése sem fog nagyobb kihívást jelenteni, mint egy új okostelefon használata, de kérjük, hogy használja a hamarosan induló http://neptun.pte.hu honlapon rendelkezésre álló felhasználói segédleteket, és fordulj bizalommal a kari hallgatói önkormányzatok tanulmányi referenseihez, a tanulmányi hivatalok munkatársaihoz, vagy az Oktatási Igazgatóság Központi Tanulmányi Irodájának munkatársaihoz. Az új tanulmányi rendszer bevezetésével lehetőségünk van arra is, hogy az elektronikus ügyintézési rendszert újragondoljuk, fejlesszük (pl. kérvénykezelés, kollégiumi jelentkezés, stb.), ezért számítunk az Ön véleményére és javaslataira is.

Fontos tudnivaló, hogy az új rendszer éles bevezetési időszakában, 2015. október 30-ától az ETR-ben tárolt adatok a Tanulmányi Osztály munkatársai számára megtekinthetőek lesznek, ugyanakkor a PTE elektronikus tanulmányi nyilvántartó rendszerébe nem lesz lehetőség adatot rögzíteni, ügyeket intézni. Az átmeneti időszakban esedékes feladatok (vizsgajelentkezés, befizetések, stb.) tudnivalóiról is a NEPTUNhonlapon, és minden lehetséges fórumon tájékoztatást fogunk adni.


Jól tudjuk, hogy az új eljárások, programelemek megismerése, használata több energiát, figyelmet és időráfordítást kíván, ezen a téren számítunk minden egyetemi polgár, így az Ön támogatására is. Reméljük, hogy november 17-étől az új tanulmányi rendszerben eredményesen tudja intézni a tanulmányaival kapcsolatos ügyeket. Kérjük, folyamatosan figyelje a NEPTUN bevezetés tájékoztató honlapján megjelenő információkat (http://neptun.pte.hu), és figyelje a Hallgatói Önkormányzat, illetve a kari, tanszéki és tanulmányi híreket.


Tanulmányaihoz sok sikert kívánva, együttműködését előre is köszönve, tisztelettel:

      Dr. Berke Gyula                              Lengvárszky Attila              Takács Gyula
    oktatási rektorhelyettes                       oktatási igazgató                   elnök
a Projektirányító Bizottság elnöke              projektvezető           Egyetemi Hallgatói Önkormányzat